tirsdag 30. august 2011

Elbil som arbeidshest!

Det har kommet flere spennende nykommere på elbilmarkedet i det siste, men ingen av de har anvendeligheten og sjarmen til min Ranger Electric. At bilen stiller i en egen klasse når det kommer til praktiske egenskaper fikk jeg bekreftet nok en gang her om dagen, da jeg skulle på fyllinga en runde. For hvor mange elbiler egner seg til transport av et voksent kjøleskap?

Rett nok fylte det godt opp hos meg også, men man har da tilhengerfeste, så jeg fylte hengeren med et par kubikk annet skrot som hadde samlet seg i garasjen også.

Da gikk det vel sånn passe tregt da? På ingen måte, den elektriske utgaven av Ranger har kraftigere motor enn dieselversjonen ble levert med på samme tid. Kjøring med tilhenger går som en drøm, 90 på motorveien med kjøleskap bakpå og full henger gikk helt uanstrengt.


En kar på fyllinga mente jeg måtte skru av lysene når jeg lesset av så jeg var sikker på å ha nok strøm til å komme meg hjem igjen etterpå. Orket ikke regne ut hvor mange uker jeg kan stå med lysene på før blir en utfordring. Rett nok merket jeg at forbruket økte med 25 - 30 % av de ekstra kiloene jeg hadde å dra på, men lysene fikk lov til å være på alikevel :)


Min bil er demobil for Elbilimport og trafikkerer Røyken - Oslo jevnlig. Les mer om bilen på http://www.elbilimport.no/ og på wikipedia Ta kontakt på 970 40 680 hvis du har lyst til å prøvekjøre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar