torsdag 8. juli 2010

Ford Ranger Electric


Jeg fikk nylig levert en Ford Ranger EV fra Elbilimport i Kristiansand og er utrolig fornøyd!


Oppdaget denne bilen på amerikanske nettsider for noen år siden, i fjor fant jeg ut at den blir importert til Norge av Elbilimport og nå står den hjemme på tunet i Røyken :)


Med en bensindrevet stasjonsvogn i familien fra før tilfredsstiller denne bilen alle mine krav til en bil nr 2; den er registrert for 3 slik at jeg kan frakte begge ungene, den har plass til alt du ønsker å drasse på av sykler/surfbrett/ski osv på lasteplanet og blir det fullt der er det bare å hekte på en tilhenger :)


Mandag var første gang jeg klarte å fylle bilen helt opp med alt garasjen rommer av tauverk, puter, maling, lakk, og alt man trenger til slippsetting av båt, i tillegg til 85 kvm seil.

I tillegg til å være praktisk går bilen som en kule! 90 hestekrefter gjør at bilen kjører utrolig uanstrengt, den bare fyker avgårde, uten en lyd, og før du vet ordet av det har du passert fartsgrensen, her gjelder det å passe på. Johannes som selger disse bilene kjørte 12 mil med min bil dagen før han sendte den oppover, jeg har så langt vært oppe i 10 mil med gode reserver igjen.


Jeg har litt vanskelig for å kjøre økonomisk med denne bilen slik jeg er vant til fra den elektriske Saxoen jeg hadde før, simpelten fordi det er så morsomt med en elbil som går så godt som denne gjør. Man følger lett trafikken i 90 på motorveien vel vitende om at den gjør 120 lett som ingen ting. Nå er det ikke så viktig å kjøre økonomisk heller, det er rekkevidde nok og trenger man å kjøre noen km ekstra er det bare å plugge den i og lade når som helst uten å tenke på minneeffekt på batteriene. Batteriene er av typen Nikkel-metal-hydride, samme type som Buddy nettopp er lansert med og som sitter i Prius og vil sitte i Volvos nye hybridmodeller. Null vedlikehold, ingen vannservice, plug and play på sitt beste :)

Min bil er demobil for Elbilimport og trafikkerer Røyken - Oslo jevnlig. Les mer om bilen på http://www.elbilimport.no/ og http://en.wikipedia.org/wiki/Ranger_EV

Ta kontakt på 970 40 680 hvis du har lyst til å prøvekjøre!

1 kommentar:

  1. Kjørte med denne i dag tidlig. God og varm var den, og den er nesten lydløs.

    SvarSlett